Coffeeshopontwerp – Wat maakt een succesvolle coffeeshop?

Als u graag een koffiehuis wilt openen, dan is de inrichting van uw koffiehuis van groot belang.

Het ontwerp van een coffeeshop valt uiteen in twee categorieën. De eerste betreft kleur en logo’s. Verschillende kleuren kunnen verschillende stemmingen in een koffiehuis brengen. Felle kleuren kunnen je winkel extra energie geven, maar ze geven ook een verkoelend gevoel als het niet zo warm is. Donkere kleuren hebben de neiging om het tegenovergestelde te bieden. De keuze die u hier maakt, hangt af van uw coffeeshopthema, locatie en meer – en de beslissing zal deel uitmaken van wat uw coffeeshopontwerp uniek en helemaal JOUW winkel maakt.

Het andere aspect van het ontwerp van een coffeeshop in de buurt is praktischer en biedt wat meer vaste regels. Als je rijstroken denkt, dan krijg je een goed beeld van wat er nodig is. Het ergste voor klanten is dat ze moeite hebben om zonder problemen bij de zithoek te komen. Je moet een ontwerp hebben dat klanten in een rij in één ruimte filtert, en dat degenen die hun koffie hebben gekregen zich er niet doorheen hoeven te kronkelen met bekers tot de rand. Niets is zo vervelend als struikelen of uitglijden met een volle, hete koffie. Een goed ontwerp van een coffeeshop zal uw klanten “filteren” op een natuurlijk pad. Je kunt het bijna duidelijk genoeg maken om banen op de vloer te schilderen. Dat kan zelfs een heel leuk onderdeel zijn van hoe je winkel eruitziet, met pijlen en anders geverfde loopbruggen als je dat wilt.

Eindelijk is er werkruimte voor uw personeel. Medewerkers moeten de vrijheid hebben om regelmatig om elkaar heen te bewegen. Dit heeft meerdere voordelen. Ze kunnen sneller serveren zonder om elkaar heen te moeten weven, waardoor de snelheid van serveren wordt verbeterd. Het geeft ze ook net dat beetje extra tijd om met de klanten te kletsen, waardoor je winkel dat persoonlijke gevoel krijgt dat mensen weer naar binnen trekt. Last but not least, het maakt het leven van je barista net dat beetje aangenamer.

Een laatste leuke bijkomstigheid is om uw barista’s ergens in het openbaar te plaatsen, waar de klanten kunnen kijken. Dit houdt je barista’s scherp en zorgt ook voor wat vermaak voor de wachtenden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *