Centrale airconditioning

 

Gebouwen en grote infrastructuren hebben over het algemeen centrale airconditioning. Een centrale airconditioning unit maakt gebruik van een split-systeem voor de condensor en compressor. De verdamper is bevestigd aan een luchtbehandelingsmechanisme of een geforceerde luchtoven. Het hele systeem is ondergebracht in een verpakte eenheid die zich vaak buiten bevindt, zoals een dak of een bijgebouw.

Via luchtkanalen wordt de gekoelde lucht verdeeld over de verschillende verdiepingen en kamers. Een huurder kan de temperatuur verhogen of verlagen via bedieningselementen in elke kamer. Sommige gebouwen hebben dergelijke temperatuurregelingen niet. Huurders krijgen te maken met de gemeenschappelijke ingestelde temperatuur voor alle verdiepingen.

Er zijn voordelen aan het gebruik van een gecentraliseerd airconditioningsysteem. Omdat de unit buiten staat, hebben huurders geen last van het omgevingsgeluid dat gepaard gaat met een draaiende airconditioning.

Een geavanceerd filtersysteem reinigt ook de airconditioning deurne in het hele gebouw. Via verschillende luchtafvoerkanalen wordt de ruimtelucht continu aangezogen en gefilterd. Door dit proces worden stofdeeltjes en zelfs microscopisch kleine verontreinigende stoffen uit de circulerende lucht verwijderd.

Een gecentraliseerde airconditioning-unit stelt gebouwbeheerders en ingenieurs ook in staat om het energieverbruik en de spanningsvereisten van huurders te regelen. Met een gecentraliseerde airconditioningunit hoeven huurders hun eigen stand-alone airconditioningunit niet aan te sluiten.

Bij het koelen of regelen van temperaturen is het belangrijk dat u de totale temperatuur kunt bepalen en dicteren. Dit komt omdat het gemakkelijker en zuiniger is om ruimtes met constante temperaturen te koelen. Dat kan met een gecentraliseerde airconditioning unit.

Houd bij het kiezen van het juiste merk of model voor een centrale airconditioningunit rekening met het filtervermogen. Circulerende lucht moet schoon en fris worden gehouden. Anders verspreidt u verontreinigende stoffen naar alle delen van uw gebouw.

Om uw huurders zoveel mogelijk gemak te bieden, moet u ze mogelijk de middelen bieden om de temperatuur op hun respectieve verdiepingen te regelen. Mogelijk moet u samenwerken met een architect om elke verdieping uit te rusten met ingebouwde bedieningselementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *