Направи си сам цветя – инструменти на занаята

И така, какво точно използва цветарът, за да подготви цветя за сватбени аранжировки и цветя за парти? Не са типичните предмети, които може да намерите в гаража или кухнята, но лесно се получават, след като знаете какво търсите. Ето основните инструменти и консумативи, от които се нуждаете, за да улесните работата си с цветя на едро.

Първият и най-важен инструмент, от който се нуждаете във вашия комплект „Направи си сам“, е добър чифт ножици за цветя. Може да изглеждат като обикновени ножици, но не са. Те са специално проектирани да режат стъблата, без да смачкват краищата, което би попречило на правилното поемане на вода. За правилното повторно хидратиране на всички цветя на едро, изпратени на сухо, вие наистина се нуждаете от тях!

Единственото сигурно нещо, което ще намерите в джоба на всеки работещ на едро цветарски консумативи е остър флорален нож. Използван за отваряне на кутии, рязане на дървесни стъбла или премахване на тръни, този инструмент е винаги под ръка. Предлагат се във варианти с фиксирано острие и сгъваеми. Производителите на тези известни швейцарски армейски ножове също предлагат сгъваем флорален нож с едно острие, специално проектиран за работа с цветя.

Приготвянето на рози на едро може да бъде малко смущаващо в началото поради бодлите. Те са единственото цвете в охладителя, готово да вземе кръв както от начинаещ, така и от експерт. Докато експертите вероятно използват остър нож за цветя, машината за премахване на тръни е решението за приготвяне на цветя „направи си сам“. Това е просто евтино устройство, което премахва всички тръни с едно минаване по стъблото. Излишните листа също се отделят, което улеснява приготвянето на опаковка от 25 рози.

Следващите в чувала с трикове са флоралните решения. Повечето хора смятат, че трябва да добавите храна за цветя към водата от пресни отрязани цветя, но цветята всъщност не се нуждаят от храна. Това, от което се нуждаят, е прясна чиста вода, която остава свежа и чиста. Продукти като Aquaplus power поддържат водата чиста и свободни от бактерии по-дълго от необработената вода и това предпазва стъблата от запушване. Въпреки че се предлага в пакети за употреба в една ваза, поддържането на вана или кофичка от него под ръка е по-икономично. Ако искате вашите отрязани цветя да издържат възможно най-дълго, използвайте продукт за пречистване на водата.

Друго любимо решение на цветарите е блясъкът на листата. Подобно на ваксирането на колата след автомивка, блясъкът на листата добавя финалния професионален щрих върху всички зелени и листа в аранжировката. Зеленчуците и цветните листа на едро често пристигат мръсни, тъпи или с петна от вода. Използването на спрей за блясък на листа след направата на централното парче или букет отнема само няколко секунди и възстановява ярък лъскав блясък на зелените.

Зелената флорална тел и зелената флорална лента са основни скоби за всички професионални дизайнери. Флоралната тел може да се използва за поддържане на цветя със слаби стебла като гербери или за добавяне на опора към корсажи и бутониери. Зелената флорална лента се използва за увиване на ръчно вързани букети и като финална обвивка на стебла на сватбени бутониери. И двете са от съществено значение за комплекта инструменти за цветя „Направи си сам“!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *